Vi inviterer dig til at deltage i den 18. nordiske konference om literacy – 70 års jubilæumskonference – og den 21. europæiske konference om literacy under overskriften: Learning from the Past for the Future: Literacy for All.

I 1948 blev det første nordiske møde om læsefærdigheder – “Nordisk stævne for læseklasselærere og andre ordblindepædagoger”  – afholdt i Efterslægtens aula.

Vi er er glade for at markere 70-års jubilæet ved at være vært for den 18. nordiske og 21. europæiske konference om literacy på samme lokalitet: Efterslægten i København, der i dag huser HF-centeret Efterslægten.

Vi forventer, at der i alt vil være mellem 170 og 190 præsentationer på konferencen og deltagere fra hele verden.

Du kan selv give en præsentation (se For oplægsholdere), eller du kan tilmelde dig uden selv at give en præsentation. Men vi vil bede dig overveje at indsende forslag til en præsentation, så vi kan dele vores knowhow og erfaringer over landegrænser, uanset om du er underviser, skoleleder, bibliotekar, forsker eller bare generelt interesseret i literacy.

Formen på konferencen er meget uformel og ingen bliver betalt for at give præsentationer. Deltagerne tilmelder sig heller ikke på forhånd til præsentationerne. Dvs. at du som oplægsholder både kan risikere, at rigtig mange og kun ganske få deltagere møder op til din præsentation. Det er det, der gør konferencen så levende. Det handler om at mødes og dele, og derfor glæder vi os til at se dig i København i august 2019.

Landsforeningen af Læsepædagoger, april 2018.